Побавте себе ніжним пиріжком
Вам знадобиться:
- 300 г готового листкового тіста
- 800 г яблук
- 50 г родзинок
- 50 г вершкового масла
- 90 г цукрового піску (4,5 ст. ложки з невеликою гіркою)
- 2 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г 20% вершків
- 1/2 ч. ложки кориці
Спосіб приготування:
- Розморозьте тісто.
- Нагрійте духовку до 200°С.
- Очистіть яблука, виріжте з них серцевини і наріжте м’якоть часточками.
- Розігрійте вершкове масло на сковороді і підрум’яньте яблука.
- Додайте 40 г цукру і тушкуйте яблука 5 хвилин.
- Вимийте родзинки.
- Яйця збийте з ванільним цукром і 30 г цукрового піску.
- Потроху додайте вершки і добре перемішайте.
- Роз’ємну форму діаметром 24 см вистеліть папером для випікання.
- Тісто злегка розкачайте і викладіть у форму. Зробіть бортик з тіста.
- Тісто на дні поколіть виделкою, щоб воно не вигиналося при випіканні.
- Яблука, що охололи, покладіть на тісто і посипте родзинками.
- Залийте яєчний-вершковою сумішшю і випікайте 40 хвилин.
- За бажанням змішайте цукровий пісок з корицею і посипте пиріг, що охолов.
Немає коментарів:
Дописати коментар