Котлети з індички фаршировані
Забавні котлетки з «секретом» всім будуть до душі
Вам знадобиться:
- 500 г індичатини (свинини, курятини)
- скибочка вчорашнього батона завтовшки близько 2,5 см
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 150 г твердого сиру
- консервовані помідори
- сухі пряні трави: петрушка, базилік
- 1 ч. ложка меленої паприки
- листя салату для оздоблення
- мелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
- Помийте і обсушіть м’ясо.
- Цибулю очистіть і розріжте на шматочки.
- Зріжте скориночки з батона. Батон натріть на тертці.
- Поріжте м’ясо на шматочки і разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку.
- Якщо фарш вийде рідким, покладіть тільки протерті крихти батона. Вони утримуватимуть рідину. Якщо фарш густий, то додайте тертий батон і трохи молока або води.
- Додайте яйце, сіль, перець, паприку, петрушку і перемішайте.
- Сформуйте 9 коржиків і покладіть на деко, змащене рослинним маслом.
- В середині кожного коржика зробіть поглиблення.
- Покладіть в поглиблення помідори, попередньо знявши з них шкірки. Варіанти: запарений чорнослив, порізаний на шматочки, подрібнені солоні огірки або подрібнені свіжі помідори.
- Натріть на дрібній тертці сир.
- Посипте котлети сиром.
- Розігрійте духовку до 200°С.
- Поставте котлети в духовку. Запікайте спочатку на великому вогні, щоб котлети не пустили сік, приблизно 10 хвилин. Збавте вогонь до 180°С і запікайте ще 15 хвилин.
- Викладіть на тарілку листя салату, на салат - котлети.
9 штук
Немає коментарів:
Дописати коментар