понеділок, 1 серпня 2011 р.

Дімляма українська

 * 500 г м'яса
* 2-3 цибулини
* 2 морквини
* 500 г помідорів
* 2 солодких перця
* 1 крупний баклажан
* 500 г картоплі
* 1 невелика капустина
* 2 зубчика часника

Дімляма - ця страва дуже поширена в Середній Азії . Сама назва говорить за себе . Дімляма - значить страва , яка готується без обсмажування, а шляхом томіння . Ця страва , крім усього, вважається і дієтичною саме через те , що нічого не смажиться . Багато варіантів цієї страви з'явилися , кожен готує як йому подобається . Початковий варіант Дімлями - це все викладається шарами . Кожен шар трохи посолити .

У великий казан або в каструлю з товстим дном укласти жирну баранину( в мене взагалі-то свинина ) , хто стежить за споживанням жиру, можна і пісне м'ясо, тільки треба при цьому полити трохи на дно каструлі рослинної олії, зовсім трохи. М'ясо посолити, поперчити, потім викласти шар цибулі , нарізаного кільцями, моркву, помідори, болгарський перець, баклажани порізані, кому подобається кабачок або гарбуз великими шматками, молода квасоля в стручках (її немає) , картоплю половинками або четвертинками в залежності від розміру, наприкінці все укрити капустяними листами або шматками капусти.

Закрити кришкою каструлю . Вогонь треба зробити нижче середнього і тушкувати все до готовності приблизно 2 год . Перемішувати страву не можна . Цю страву можна готувати в скороварці .
В кінці готування вкинути дрібно порізану зелень і часник , накрити кришкою і виключити вогонь . Дати настоятись . Перед подаванням перемішати .

Немає коментарів:

Дописати коментар