середу, 9 листопада 2011 р.

Куряча печінка по-французьки

Ситне та незвичайне блюдо в істинно французькому дусі

Куряча печінка по-французьки

Вам знадобиться:

Куряча печінка по-французьки. Інгредієнти
  • 700 г курячої печінки
  • 12 штук (200 г) нарізаних скибочками крупних печериць
  • 1 стакан (150 г) муки
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 6 ст. л. (90 мл) олії
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 4 ст. л. (60 мл) оливкової олії
  • 3/4 стакана (190 мл) білого сухого вина
  • 1/2 ч. л. насіння кропу або фенхеля
  • 1 крупний помідор

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішайте з меленою паприкою.
    Змішуємо борошно з паприкою
  2. Курячу печінку помийте, обітріть паперовим рушником і обваляйте в борошняній суміші.
    Обсушуємо печінкуПриготування курячої печінки по-французьки. Етап 2
  3. Розігрійте в сотейнику на середньому вогні 3 ст. л. (45 мл) олії і 1 ст. л. вершкового масла.
  4. Пасеруйте гриби протягом 1 хвилини, а потім вийміть з сотейника шумівкою. Це потрібно, щоб грибний сік з маслом залишилися в сотейнику.
    Приготування курячої печінки по-французьки. Етап 4
  5. Знову поставте сотейник на вогонь і покладіть туди олію (3 ст. л.) та вершкове (1 ст. л.) масло, що залишилися.
  6. Цибулину почистіть і дрібно нашаткуйте. Покладіть в сотейник. Додайте часник. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 2 хвилин. Перекладіть в інший посуд за допомогою шумівки.
    Смажимо цибулю
  7. Розігрійте в сотейнику 4 ст. л. оливкової олії. Покладіть в сотейник курячу печінку. Смажте 8-10 хвилин, періодично помішуючи, до золотаво-коричневого кольору.
    Смажимо курячу печінку
  8. Перекладіть печінку в інший посуд. Поставте в тепле місце.
  9. Помідор обшпарте окропом, зніміть шкірку, м’якоть наріжте кубиками.
  10. Влийте в сотейник вино з насінням кропу. Варіть на слабкому вогні 4-5 хвилин. Додайте нарізаний помідор. Тушкуйте 2-3 хвилини.
  11. Знов покладіть в сотейник обсмажені гриби, цибулю і курячу печінку. Перемішайте.
  12. Посоліть і поперчить. Можна подавати до столу.
4 порції

Немає коментарів:

Дописати коментар