пʼятницю, 5 серпня 2011 р.

Торт "Хвилі Дунаю"

Тісто: 
3 яйця
150 г цукру
150 мл олії рафінованої соняшникової
150 мл молока
2 ск. борошна
3 ч. л. порошку до печива
3 ст. л. какао
3 ст. л. молока для коричневого тіста
350 грам вишень (свіжих, заморожених чи сиропу), за відсутності вишень можна замінити сливами чи яблуками.

Білки збити на густу піну, під кінець додати порціями цукор і збити, додати жовтки і далі збивати, продовжуючи збивати, додати олію, додати молоко і борошно перемішане із порошком до печива і збити. Тісто поділити на 2 частини. До однієї додати молоко і какао.
Форму 33Х20 см. або круглу діаметром 24 см. змастити маслом і застелити пергаментним папером. Викласти світле тісто, зверху з какао, потім викласти вишні, трохи заглиблюючи в тісто з какао. Пекти при температурі 160 градусів по Цельсію 30 хвилин.
Крем: 400 мл. молока, пудинг ванільний (40 г.), 1 цукор ванільний (16г.), 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. лимонного соку, 250 г. м"якого масла. Зварити пудинг і вистудити, збити масло, додати порціями пудинг і лимонний сік, продовжуючи збивати.
На холодний корж викласти крем і покласти в холодильник до застигання крему, Зверху полити шоколадною глазуррю (200г. шоколаду, розтопленого із 80 г. масла). Розмастити хвилями.

Немає коментарів:

Дописати коментар