четвер, 8 грудня 2011 р.

Пісочне тісто


Таке тісто є чудовою основою для різноманітних пирогів

  • 1,5 скл борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст.л. цукру
  • дрібка солі


Просіяне борошно висипати гіркою, зробити заглибинку, викласти у неї кубики охолодженого масла, сіль, цукор і жовток і швидко замісити тісто. Якщо тісто погано вимішується можна додати 1-2 ст.л. дуже холодної води. Сформувати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку і залишити в холодильнику на годину. Розкачати охолоджене тісто, викласти у змащену форму і поколоти виделкою. На такий корж можна одразу викладати начинку і випікати згідно до рецепту. А можна накрити папером для випічки, насипати квасолі (щоб тісто не підіймалося) і пропекти корж протягом 10хв при 1800С. Після цього папір з квасолею зняти, викласти начинку і допекти пиріг.

Таке тісто можна робити і соленим, тоді цукор додавати не потрібно.

Немає коментарів:

Дописати коментар