четвер, 3 листопада 2011 р.

Біляші

Сонячні смажені пиріжки з соковитою м’ясною начинкою

Біляші

Вам знадобиться:

Дріжджове тісто для біляшів

Вам знадобиться:

Дріжджове тісто. Інгредієнти
  • 500 г борошна
  • 1 склянка молока
  • 3 яйця
  • 6 г сухих дріжджів
  • 50 г вершкового масла або маргарину
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки соли
  • 1 ст. ложка горілки або коньяку
Примітка: Цього тіста достатньо для 9-12 біляшів залежно від їх розміру.

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте борошно з дріжджами і просійте суміш крізь сито. Це потрібно для того, щоб видалити грудочки, випадкові домішки та ввести в борошно повітря.
    Просіюємо борошно
  2. Підігрійте молоко до 25-30 градусів. Холодне молоко ослабляє життєдіяльність дріжджів. Дуже гаряче молоко зовсім припиняє діяльність дріжджів.
  3. Влийте в борошно з дріжджами молоко і перемішайте.
    Додаємо молоко
  4. Збийте 3 яйця з цукром.
    Збиваємо яйця з цукром
  5. Додайте в тісто, перемішайте.
    Додаємо яйця до тіста
  6. Розтопіть масло, охолодіть його до 30°С і вливайте невеликими порціями, ретельно вимішуючи тісто, поки тісто не вбере весь жир (15-20 хвилин).
    Додаємо маслоВимішуємо тісто
  7. Додайте в тісто горілку або коньяк і вимісіть ще раз.
    Додаємо коньякВимішуємо тісто знову
  8. Накрийте посуд з тістом тканиною і поставте його в тепле місце, наприклад, на батарею. Дайте йому підійти удвічі.
    Накриваємо тістоТісто, що піднялося
  9. Обімніть тісто (злегка перемішайте його, щоб випустити повітря, що утворилося) і дайте підійти повторно. Тісту не слід давати перестоюватися, оскільки це викличе погіршення якості тісту. При перестої в тісті розмножуються молочнокислі бактерії, які перетворюють цукристі речовини на молочну кислоту. Від цього тісто і випечені з нього вироби набувають кислуватого присмаку.
    Обмішуємо тісто
  10. Після того, як тісто підійде удруге, обімніть його знову і готуйте відповідно до рецепту.
Примітка: Необхідно дотримувати співвідношення інгредієнтів тіста - борошна, здоби і рідини. При збільшенні або зменшенні норми основного продукту - борошна - потрібно пропорційно зменшити або збільшити кількість рідини (води або молока), що додається, дріжджів і здоби (масла, цукру, яєць). Продукти для приготування тіста слід точно відміряти і відважувати. Для приготування менш здобного тіста, яке більш просте в приготуванні, на 1 кг борошна зазвичай береться 30-40 г свіжих дріжджів або 1 пакетик сухих (10-11 г), 2 склянки води або молока, 2-4 ст. ложки жиру, 2-3 яйця, 1 ст. ложка цукру і 1 ч. ложка солі.

 

Біляші. Інгредієнти
  • дріжджове тісто для біляшів
  • по 200 г яловичини та свинини
  • 1 велика цибулина або 2-3 невеликих
  • 100 г олії для смаження
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Поки готується тісто, приготуйте м’ясний фарш. Для цього наріжте м’ясо невеликими шматочками. Пропустіть м’ясо і крупно нарізану цибулю через м’ясорубку. Добре перемішайте фарш.
    Готуємо фарш
  2. Додайте сіль (1 ч. ложку), посипте перцем і ще раз перемішайте.
  3. Посипте робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто.
  4. Розділіть тісто на 9-12 частин (в залежності від того, наскільки великі ви хочете біляші). Зробіть з тіста невеликі коржики (діаметром 10-12 см).
    Розкочуємо коржики
  5. На середину коржиків покладіть столову ложку фаршу, злегка розрівняйте фарш по коржику.
    Кладемо начинкуРозрівнюємо начинку
  6. Зберіть вільні краї коржика до середини і защепніть їх так, щоб залишився невеликий отвір.
    Заліплюємо біляші
  7. Переверніть біляш і рукою злегка притисніть, щоб зробити його трохи пласким.
    Розрівнюємо біляші
  8. Налийте на сковороду олію, розігрійте його і спочатку кладіть біляші відкритою стороною вниз. Потім переверніть біляші і обсмажуйте на невеликому вогні до золотавого кольору.
    Обсмажуємо біляшіОбсмажуємо біляші
9 штук

Немає коментарів:

Дописати коментар