вівторок, 3 січня 2012 р.

Торт "Снікерс"


 
Торт "Снікерс"


Тісто:
5 яєць
1 ст. цукру
1 ст. борошна
ваніль
2 ст. л. молока
70-100 г чорного шоколаду

перший крем:
400 г вершків жирністю 35%
2 ст. л. цукру

другий крем:
2/3 банки вареного згущеного молока
100 г м'якого вершкового масла
80-100 г злегка порубленного жареного арахісу

глазур:
100 г шоколаду
2 ст. л. молока

форма 24 см., дно змастити маслом і злегка присипати мукою

Відділити жовтки від білків, жовтки збити з цукром та ваніллю. В мисочку налити молоко і покласти шоколад поламаний на кусочки, розтопити в мікрохвильовці, вимішати до однорідного стану, добавити до жовтків та збити.
Білки збити в міцну піну, добавити до шоколадної маси разом з мукою, обережно вимішати до однорідного стану, вилити в форму, випікати при 180 гр. близько 25-35 хвилин.
Готовий корж остудити, розрізати на дві частини.
Вершки збити з цукром в плотну масу, викласти на корж і рівномірно розприділити, поставити в холодильник на 15 хв. (щоб вершки злегка застили).
Масло збити з вареним згущеним молоком, добавити арахіс, розмішати. Намазати обережно на вершковий крем, зверху покласти другий корж.
Для глазурі також в мікрохвильовці розтопити шоколад з молоком, розмішати до однорідного стану і вилити зверху на торт, рівно розмастити, прикрасити по бажанню. Торт повинен постояти не менше 5-ти годин в холодильнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар