Бабка сирна «Царська»
Великодня сирна страва з цукатами, родзинками та горіхами
Вам знадобиться:
- 500 г свіжого сиру
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 1/2 склянки цукрового піску
- ванілін
- по 1/5 склянки родзинок, мигдалю, кураги, цукатів
Спосіб приготування:
- Протріть сир крізь сито двічі.
- Перекладіть сир в каструлю і додайте масло, яйця і сметану. Перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою.
- Поставте каструлю на плиту і нагрівайте, помішуючи ложкою. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з вогню і поставте в холодну воду (наприклад, в миску з холодною водою). Помішуйте, поки не охолоне.
- У сирну масу покладіть цукор і ванілін. Перемішайте.
- Вистеліть форму з отворами х/б тканиною і викладіть в неї сирну масу. Залиште на кілька годин, щоб стекла сироватка.
- У загуслу масу додайте подрібнені горіхи і сухофрукти. Перемішайте.
- Викладіть знову у вистелену тканиною форму. Накрийте краями тканини і поставте зверху гніт.
- Приберіть на ніч у холодильник.
- На наступний день переверніть бабку на тарілку і прикрасьте її.
Немає коментарів:
Дописати коментар