Солоний пиріг з сиром
Пісочне тісто для солоних пирогів
Це пісочне тісто підійде для пирогів з найрізноманітнішою начинкою
Для пісочного тіста вам знадобиться:
- 500 г борошна
- 250 г маргарину
- 1 яйце
- 3 ст. л. сметани
- 1/2 ч. л. солі
- 2/3 ч. л. соди
Спосіб приготування:
- Борошно змішайте з сіллю і содою.
- Додайте маргарин і посічіть його з борошном.
- Додайте яйце і сметану.
- Швидко вимісіть тісто, огорніть його кулінарною плівкою і покладіть в холодне місце як мінімум на 2 години.
Цей ніжний пиріг з хрусткою скоринкою принесе вам справжнє задоволення
Для пирога з сиром вам знадобиться:
- 800 г пісочного тіста для солоних пирогів
- 500 г добре віджатого сиру середньої жирності
- 120 г майонезу
- 40 г свіжого кропу
- 1 яйце
- 4 зубчики часнику
- 3 великі цибулини
- 2 ч. л. меленого солодкого перцю
- 3 ч. л. винного або яблучного оцту
- 3 ст. л. олії для обсмажування
- сіль
Спосіб приготування:
- Цибулини почистіть, помийте, розріжте на четвертинки, а потім - кільцями.
- Розігрійте олію в сковороді. Обсмажуйте цибулю до повної м’якості на невеликому вогні і під кришкою. Підливайте по 1 ст. л. води, щоб цибуля не почала горіти або пересихати. Коли цибуля буде майже готовою, додайте оцет, посоліть за смаком і потушкуйте ще трохи.
- Сир розімніть з майонезом і перцем.
- Додайте роздавлений часник.
- Дрібно наріжте кріп і додайте до сирної маси. Ретельно перемішайте.
- Тісто розділіть на дві частини - одну трохи більше іншої.
- Меншу частину тіста розкачайте в тонкий пласт товщиною близько 0,4 см за формою дека.
- Деко застеліть папером для випічки або посипте борошном. Розкатаний лист тіста намотайте на качалку і перенесіть на деко.
- Сирну масу розподіліть рівним шаром по нижньому пласту тіста.
- Розкладіть цибулю по сирній масі.
- Розкачайте верхній корж так само, як нижній. Він повинен вийти трохи більше, ніж пиріг. Накрийте ним пиріг.
- Загорніть краї верхнього коржа під нижній.
- Поколіть верхній корж ножем.
- Злегка притисніть верхній корж, щоб випустити з-під нього повітря.
- Змастіть верх пирога жовтком і випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 35 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
- Випечений пиріг відразу ж перекладіть на дерев’яну поверхню, щоб його низ не відсирів. Охолоджений пиріг наріжте квадратиками.
Порада: якщо вам вдасться зберегти частину пирога на наступний день, розігрійте його з обох сторін на найменшому вогні на сухій сковорідці. Скоринка знову стане хрусткою.
Немає коментарів:
Дописати коментар