Медовий торт
Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком
Для медових коржів вам знадобиться:
- 470 г борошна
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 2 повні ст. ложки меду
- 3 ст. ложки молока
- 130-140 г цукру
- 1 ч. ложка соди без гірки
- 1 щіпка солі
Для крему:
- 1 літр 200 мл молока
- 1 яйце + 2 яєчних жовтки
- 3 ст. ложки борошна
- 150-170 г цукру
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
- 100 г вершкового масла
- сік 1/2 лимона (за бажанням)
Спосіб приготування:
Коржі.
- Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
- Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
- Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
- Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
- Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
- Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
- Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
- На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
- Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
- Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
Заварний крем.
- Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
- Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
- Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
- Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
- Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
- Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
- Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
Складання торта.
- Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
- Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
- Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
- Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.
Немає коментарів:
Дописати коментар