Нескладний рецепт чудового торту
Вам знадобиться:
- 600 г дріжджового тіста з лимонною цедрою
- 300 г цукру
- 3 апельсини
- 200 г 35% вершків
- 1/2 яйця для змащування
- цукрова пудра (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Покладіть тісто в змащену маслом кільцеподібну форму. Форму заповнюйте на 1/2 висоти.
- Накрийте форму з тістом рушником і поставте в тепле місце.
- Дайте тісту піднятися протягом 20-30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180°С.
- Змастіть саварен збитим яйцем, і поставте в духовку на середній рівень на 40 хвилин.
- Вимийте і акуратно очистіть апельсини.
- Вичавіть апельсиновий сік.
- Наріжте апельсинові скориночки тонкими смужками.
- Апельсиновий сік змішайте з водою, щоб вийшло 300 мл.
- Додайте 300 г цукру, розмішайте і покладіть апельсинові скоринки. Варіть, поки скоринки не стануть м’якими.
- Вийміть цукати з сиропу.
- Вийміть саварен з духовки і охолодіть.
- Зріжте верхню запечену скориночку.
- Поступово просочіть охолоджений саварен теплим цукровим сиропом. Залиште на декілька годин або на ніч.
- Збийте вершки. У вершки можна додати цукрову пудру, беручі до уваги те, що основа торту досить солодка.
- Прикрасьте саварен вершками і цукатами.
Немає коментарів:
Дописати коментар