Пиріг з гарбуза з шинкою
Яскравий, смачний і корисний пиріг - окраса столу
Вам знадобиться:
- 500 г гарбуза
- 200 г шинки
- 4 яйця
- 3/4 склянки молока
- 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна
- 120 г маргарину
- трохи гарбузового насіння
- сіль
Примітка: Для подібного пісочного тіста найкраще підходить маргарин “Молочний” від ТМ “Олком” (встановлено експериментально). Можна робити такий гарбузовий пиріг і з листковим тістом.
Спосіб приготування:
- Розріжте маргарин на невеликі шматочки. Просійте на подрібнений маргарин борошно. Додайте до борошна з маргарином 1 жовток. Перемішайте і скачайте з тіста кулю.
- Змастіть маргарином форму діаметром 20-24 см.
- Розкотіть тісто, викладіть у форму, притискаючи його до кутів форми. Якщо тісто випадково порветься, заліпіть розрив зайвим тістом. Помістіть форму з тістом в холодильник на 20 хвилин.
- Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
- Залийте натертий гарбуз молоком і варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.
- 3 яйця і білок, що залишився, збийте з 1 ч. ложечкою соли (без гірки).
- Наріжте більшу частину шинки невеликими шматочками, а решту - смужками.
- Гарбуз зніміть з вогню і охолодіть.
- З’єднайте збиті яйця з гарбузом.
- Перемішайте гарбузову масу з подрібненою шинкою.
- Вилийте начинку на тісто, розкладіть зверху смужки шинки і прикрасьте пиріг очищеним насінням.
- Випікайте пиріг при температурі 180 С протягом 40 хвилин. Перші 20 хвилин - на нижньому вогні, потім включіть і верхній вогонь духовки. Якщо такої можливості немає, то спочатку пиріг поставте нижче середнього рівня на 20 хвилин, а потім на 20 хвилин вище середнього рівня.
Немає коментарів:
Дописати коментар