Сирні булочки з картоплею
Ці золотаві булочки порадують вас своїм пікантним смаком
Вам знадобиться:
- 200 г нарізаної кубиками картоплі
- 2 склянки білого борошна з твердих сортів пшениці
- 1 ч. л. швидкорозчинних сухих дріжджів
- 110 мл теплої води
- 200 г твердого сиру (найжовтішого)
- 2 ч. л. оливкової олії
- сіль
Спосіб приготування:
- Відваріть картоплю у великій кількості злегка підсоленої води до готовності. Відкиньте на друшляк, обсушіть, покладіть знову в каструлю. Розімніть і остудіть.
- Просійте борошно у велику миску, додайте дріжджі і щіпку солі. Додайте картопляне пюре в борошно і перетріть руками, щоб тісто виглядом нагадувало крихти.
- В середині зробіть воронку і влийте туди воду. Спочатку перемішуйте ножем із закругленим лезом, а потім руками.
- Викладіть тісто на стіл, підпилений борошном, і вимішуйте 5 хвилин. Покладіть тісто в миску. Накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.
- Викладіть тісто на стіл, обімніть і вимішуйте ще декілька секунд.
- Розділіть тісто на 12 частин і скачайте з них кульки.
- Посипте деко натертим на крупній тертці сиром. Ретельно обваляйте в сирі кожну кульку.
- Розкачайте кожну кульку в довгу ковбаску.
- З’єднайте два краї ковбаски і перекрутіть.
- Покладіть булочки на деко, змащене олією.
- Накрийте деко вологим рушником і поставте підніматися в тепле місце на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 220°С. Випікайте булочки 10-15 хвилин.
12 штук
Немає коментарів:
Дописати коментар