Тарталетки з луком-пореєм і мідіями
Прикраса вашого столу
Для тіста вам знадобиться:
- 225 г пшеничного борошна
- 125 г вершкового масла (потримати в морозильнику)
- 0,5 ч. л.солі
- 1,5 ст. л. холодної води
Для тарталеток вам знадобиться:
- 2 великих червоних перця
- 300 г варених мідій
- 2 великих стебла лука-порею
- 200 г нежирних вершків
- 2 великих яйця
- 2 ст. л. оливкової олії
- 6 пагінців свіжої петрушки
- 1 ст. л. гарячої води
- 1/2 ч. л. куркуми
- мелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування тіста для тарталеток:
- Змішайте борошно з сіллю.
- Натріть охолоджене масло на крупній тертці, додайте в суміш борошна з сіллю. Перетріть борошно с маслом руками (до стану каші).
- Влийте воду і замісіть туге тісто.
- Загорніть тісто в плівку и помістіть в холодильник на 30 хвилин.
Спосіб приготування тарталеток:
- Запечіть перці в духовці до м’якості.
- Очистіть їх і наріжте тонкими смужками.
- Розігрійте духовку до 180°С.
- Розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 0,5 см. Виріжте 6 кружків діаметром 15 см.
- Викладіть кружки тіста в 6 формочок діаметром 10 см і заввишки 2,5 див. Розправте тісто по внутрішній частині формочок. Поколіть виделкою дно тарталеток.
- Краї формочок з тістом оберніть смужками фольги, щоб краї тарталеток не обгоріли при випіканні.
- Випікайте тарталетки 10 хвилин, потім зніміть фольгу і допечіть кошики до золотавого кольору.
- Вийміть готові кошики з духовки.
- Залийте куркуму 1 ст. л. гарячої води.
- Обсмажте цибулю в оливковому маслі, додайте смужки перцю і смажте ще 2 хвилини.
- Збийте яйця, вершки і настій куркуми. Приправте сіллю і перцем і додайте петрушку.
- Викладіть в кошики цибулю, перець і мідії.
- Залийте яєчною сумішшю і запікайте 20-25 хвилин.
6 порцій
Немає коментарів:
Дописати коментар