Приготувати пельмені самостійно зовсім нескладно, а яке задоволення їх з’їсти!
Соус для пельменів з м’ясом
Вам знадобиться:
- 1 ст. ложки бульону з-під пельменів
- 1 ч. ложки гірчиці
- чорний мелений перець (за смаком)
- 1 ст. ложка оцту
Спосіб приготування:
- Перемішайте оцет, перець, гірчицю і бульйон.
- Додайте спеції за вашим смаком або свіжу зелень.
Соус смачний сам по собі, але ви можете змінювати його за своїм смаком. Соус можна подати окремо або полити ним пельмені.
Пельмені .
Вам знадобиться:
- 400 г м’яса (по 200 г свинини і яловичини)
- 1 цибулина середнього розміру
- чорний перець
- сіль
- біля 1/2 склянки води або молока
Для тіста:
- 300 г борошна
- 1 стакан окропу
- 1 ч. ложка солі
Примітка:
Пельмені будуть ще смачніші з соусом до пельменів. Можете полити ним пельмені або просто мочати в соус кожен пельмень.
Пельмені будуть ще смачніші з соусом до пельменів. Можете полити ним пельмені або просто мочати в соус кожен пельмень.
Спосіб приготування:
- Помийте м’ясо і наріжте його на шматочки. Наріжте цибулю.
- Проверніть м’ясо і цибулю на м’ясорубці і добре перемішайте. Покладіть 1 ч. ложку солі і хорошу щіпку перцю. Додайте стільки води або молока, щоб фарш був не густим, але й не дуже рідким. Гарненько перемішайте.
- У миску покладіть 1 ч. ложку солі, налийте стакан окропу і, підсипаючи борошно, швидко замісіть тісто.
- Перекладіть тісто на посипану борошном дошку, добре обімніть. Місіть до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
- Скачайте з тіста 4 ковбаски і наріжте їх на маленькі шматочки. Виходить приблизно по 15 шматочків. Шматочки тіста злегка примніть, щоб вони набули круглої форми.
- Розкачайте шматочки тіста качалкою в кружечки. Кружечки прикрийте рушником, щоб вони не підсохли.
- На кожен кружечок тіста покладіть трохи м’яса, складіть пельмень удвічі і ретельно защипайте краї, вушка з’єднайте.
- Закип’ятіть воду (вибирайте простору каструлю, щоб пельмені не тіснилися в ній), посоліть і кладіть по 15 пельменів. Помішуйте, щоб пельмені не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, варіть їх ще 4-5 хвилин.
- Викладіть пельмені на тарілку, покладіть шматочок масла і присипте зеленню.
Біля 60 штук
Немає коментарів:
Дописати коментар