Склад:
Пісочне тісто: 300 г борошна, 100 г вершкового масла, 150 г маргарину, 100 г очищених горіхів, 2 столові ложки цукру.
Горіхове тісто: 200 г очищених горіхів, 9 яєць, 100 г шоколаду, 250 г цукру, 2 столові ложки сухарів, чайна ложка меленої кави.
Бісквітне тісто: 3 столові ложки борошна, 3 столові ложки крохмалю, 6 яєць, 200 г цукру.
Крем: 150 г вершкового масла, 100 г шоколаду, 2 столові ложки молока, 100 г цукрової пудри, 50 г очищених горіхів, столова ложка коньяку, цедра пів лимона.
Начинки: 500 г полуничного джему, 500 г абрикосів з варення.
Помадка: 600 г цукру, 2 столові ложки вершкового масла, сік 1 лимона, столова ложка оцту, 1/2 склянки води.
Сироп: 200 г цукру, склянка води, сік пів лимона, ванілін, ромова есенція.
Для оздоблення: горіхи, порічки.
Рецепт:
Масло і маргарин посічіть з борошном, додайте мелені горіхи, цукор, півсклянки води, замісіть тісто і винесіть його на 2 години в холодне місце. Поділивши тісто на три частини, розкачайте коржі, покладіть у тортівницю, поколіть виделкою і печіть у гарячій духовці (220-240е) 15-20 хвилин кожний. Охолоджені пісочні коржі переложіть полуничним джемом.
З білків збийте густу піну, додаючи потроху цукор. Піну вимішайте з жовтками, меленими горіхами, сухарями, тертим шоколадом і кавою. Цією масою наповніть змащену жиром і посипану меленими горіхами тортівницю (вона повинна бути меншою від тортівниці, в якій пекли пісочні коржі). Печіть у гарячій духовці (200°) 45 хвилин. Охолоджений горіховий корж розріжте на дві частини, скропіть солодкою кавою і переложіть шоколадним кремом. Для крему збийте на пухку масу масло, додаючи цукрову пудру, натерту цедру, розпущений у молоці шоколад, а потім вимішайте з грубо посіченими горіхами і коньяком. Білки збийте на піну, додаючи потроху цукор, жовтки, борошно, крохмаль. Вилийте масу в змащену жиром і посипану сухарями найменшу тортівницю. Печіть у добре нагрітій духовці (200°) 40 хвилин. Охолоджений бісквітний корж розріжте на дві частини, скропіть цукровим сиропом з лимонним соком, ваніліном і ромовою есенцією і переложіть абрикосами з варення. Переложені полуничним джемом охолоджені пісочні коржі покладіть на широку тортову тарілку, застелену фігурно вирізаною білою паперовою серветкою. Посередині пісочного торта покладіть горіховий, а на горіховий - бісквітний.
Зваріть з цукру, оцту і води сироп, розітріть його з маслом і лимонним соком. Приготовлену помадку обережно вилийте на торт зверху, розрівнюючи її намоченим у гарячій воді ножем по боках піраміди.
Краї пісочного коржа оздобте половинками горіхів, горіхового - звареними у сиропі ягідками порічок. На верхівку весільного торта покладіть віночок з мирту або аспарагуса, переплівши його срібними нитками.
Пісочне тісто: 300 г борошна, 100 г вершкового масла, 150 г маргарину, 100 г очищених горіхів, 2 столові ложки цукру.
Горіхове тісто: 200 г очищених горіхів, 9 яєць, 100 г шоколаду, 250 г цукру, 2 столові ложки сухарів, чайна ложка меленої кави.
Бісквітне тісто: 3 столові ложки борошна, 3 столові ложки крохмалю, 6 яєць, 200 г цукру.
Крем: 150 г вершкового масла, 100 г шоколаду, 2 столові ложки молока, 100 г цукрової пудри, 50 г очищених горіхів, столова ложка коньяку, цедра пів лимона.
Начинки: 500 г полуничного джему, 500 г абрикосів з варення.
Помадка: 600 г цукру, 2 столові ложки вершкового масла, сік 1 лимона, столова ложка оцту, 1/2 склянки води.
Сироп: 200 г цукру, склянка води, сік пів лимона, ванілін, ромова есенція.
Для оздоблення: горіхи, порічки.
Рецепт:
Масло і маргарин посічіть з борошном, додайте мелені горіхи, цукор, півсклянки води, замісіть тісто і винесіть його на 2 години в холодне місце. Поділивши тісто на три частини, розкачайте коржі, покладіть у тортівницю, поколіть виделкою і печіть у гарячій духовці (220-240е) 15-20 хвилин кожний. Охолоджені пісочні коржі переложіть полуничним джемом.
З білків збийте густу піну, додаючи потроху цукор. Піну вимішайте з жовтками, меленими горіхами, сухарями, тертим шоколадом і кавою. Цією масою наповніть змащену жиром і посипану меленими горіхами тортівницю (вона повинна бути меншою від тортівниці, в якій пекли пісочні коржі). Печіть у гарячій духовці (200°) 45 хвилин. Охолоджений горіховий корж розріжте на дві частини, скропіть солодкою кавою і переложіть шоколадним кремом. Для крему збийте на пухку масу масло, додаючи цукрову пудру, натерту цедру, розпущений у молоці шоколад, а потім вимішайте з грубо посіченими горіхами і коньяком. Білки збийте на піну, додаючи потроху цукор, жовтки, борошно, крохмаль. Вилийте масу в змащену жиром і посипану сухарями найменшу тортівницю. Печіть у добре нагрітій духовці (200°) 40 хвилин. Охолоджений бісквітний корж розріжте на дві частини, скропіть цукровим сиропом з лимонним соком, ваніліном і ромовою есенцією і переложіть абрикосами з варення. Переложені полуничним джемом охолоджені пісочні коржі покладіть на широку тортову тарілку, застелену фігурно вирізаною білою паперовою серветкою. Посередині пісочного торта покладіть горіховий, а на горіховий - бісквітний.
Зваріть з цукру, оцту і води сироп, розітріть його з маслом і лимонним соком. Приготовлену помадку обережно вилийте на торт зверху, розрівнюючи її намоченим у гарячій воді ножем по боках піраміди.
Краї пісочного коржа оздобте половинками горіхів, горіхового - звареними у сиропі ягідками порічок. На верхівку весільного торта покладіть віночок з мирту або аспарагуса, переплівши його срібними нитками.
Немає коментарів:
Дописати коментар