Рогалики з повидлом
Просте в приготуванні і дуже смачне печиво
Для пісочного тіста вам знадобиться:
- 2 склянки борошна (320 г)
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла або маргарину
- 3 ст. ложки олії
- 3 ст. ложки сметани
- 1/3 склянки цукру (80 г)
- 1/2 ч. ложки соди
- невелика щіпка соли
Для начинки та посипки:
- 350 мл абрикосового джему або густого повидла
- 125 г родзинок
- 100 г волоських горіхів
- 4 ст. ложки білих панірувальних сухарів
- біля 2 ст. ложок цукрової пудри
Примітка: У цьому рецепті можна використовувати будь-яке повидло або джем, головне, щоб воно було не рідким.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста просійте борошно, додайте до нього цукор і перемішайте.
- Розбийте в борошно яйце, перемішайте. Додайте олію і знову перемішайте.
- Соду додайте в сметану, добре перемішайте і вилийте в ємність з борошном.
- Вершкове масло або маргарин розтопіть на водяній бані, охолодіть до кімнатної температури і додайте в тісто. Тісто швидко вимісіть, загорніть в плівку і помістіть в холодильник на 30 хвилин.
- Поки тісто охолоджується, займіться начинкою. Волоські горіхи злегка підсушіть на сухій сковорідці або духовці до приємного рум’яного кольору. Потім злегка подрібніть їх качалкою або ножем. Величина подрібнених горіхів залежить від того, наскільки добре ви хочете їх відчути в печиві.
- Якщо ваше повидло дуже рідке, викладіть його в сковороду або сотейник і випаруйте зайву рідину на найменшому вогні, регулярно помішуючи, щоб не пригоріло. Більш густе повидло не розтікатиметься по тісту та не вивалюватиметься з нарізаного печива.
- Горіхи і родзинки додайте до повидла.
- Тісто розділіть на чотири частини. Кожну частину тонко розкачайте в прямокутник приблизно такої ж довжини, як ваше деко.
- Посипте розкачаний пласт чвертю сухарів, які вбиратимуть вологу з начинки. Залиште нешироку смужку вільного тіста уздовж одного довгого краю прямокутника. Сухарі рівномірно розподіліть по тісту рукою.
- Таким же чином, як сухарі, викладіть на тісто начинку.
- Акуратно скрутіть тісто в рулет. Спочатку згортайте його досить щільно, а самий верхній шар не натягуйте дуже сильно, щоб тісто менше рвалося при випіканні.
- Отримані рулети покладіть на деко швом вниз. Для того, щоб тісто менше тріскалося при випіканні, зробіть на кожному рулеті неглибокі косі надрізи через кожні 2 см.
- Випікайте рулети в розігрітій до 180°С біля 30 хвилин до золотавого кольору.
- Рулети, що охололи, посипте цукровою пудрою та наріжте по готових надрізах дуже гострим ножем.
Немає коментарів:
Дописати коментар