Дивовижний за простотою виготовлення та смаком легкий бісквіт.
Вам знадобиться:
- 6 яєць
- 6 яблук середнього розміру, бажано кислих
- 1 стакан цукру
- 1 стакан борошна
- 10 г меленої кориці
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
- 1 ст. л. маргарину або вершкового масла для змащування форми
- борошно для обсипання форми
Спосіб приготування:
- Охолодженні яйця розбийте в посуд для збивання. Всипте весь цукор і збивайте суміш, доки її маса не збільшиться приблизно вдвічи.
- Додайте борошно. Розмішуйте, доки в масі не з’являться бульбашки повітря.
- Покладіть в тісто розпушувач і ретельно все перемішайте.
- Форму для кексів діаметром приблизно 22 см змастіть маргарином або вершковим маслом і обсипте мукою.
- Трохи менше половини тіста налийте у форму.
- Почищені яблука накришить на тісто прямо у форму.
- Щедро посипте яблука корицею.
- Додайте у форму тісто, що залишилося, поставте бісквіт в не дуже сильно розігріту духовку і випікайте при температурі 180°С протягом 45 хвилин.
- Перевіряйте готовність бісквіта дерев’яною скіпочкою. Проткніть бісквіт в центрі. Якщо скіпочка виходить сухою, бісквіт готовий.
- Витягніть форму з духовки, дайте постояти хвилин 5, накрийте її блюдом для сервування і переверніть блюдо разом з формою. Зніміть форму з бісквіта.
Немає коментарів:
Дописати коментар