Яблука-матрьошки смакуватимуть і дорослим, і дітям
Вам знадобиться:
- 250 г маргарину
- 400 г борошна
- 8 яблук (по 80-100 г)
- цукрова пудра
- 8 ст. л. будь-якого варення з ягодами або без них
- 3/4 ч. л. куркуми
- 4-5 ст. л. води
Спосіб приготування:
- Покладіть маргарин в морозильник на 15 хвилин.
- Просійте борошно в миску.
- Холодний маргарин натріть на крупній тертці. Змішайте з борошном. Перетріть борошно з маргарином руками на крихти.
- Поступово (по одній) додайте 4-5 ст. л. води і вимісіть тісто до гладкості. Кількість воді залежить від борошна: тісто повинно легко розкачуватись.
- Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть його холодильник на 30 хвилин.
- З вимитих яблук виріжте серцевину з насінням.
- Всередину кожного яблука покладіть 1 ст. л. варення (якщо немає варення, покладіть цукрову пудру).
- Нагрійте духовку до 180-200°С.
- Розкачайте тісто у тонкий пласт і розріжте його на квадрати такого розміру, щоб в кожний квадрат можна було загорнути яблуко.
- Невеликий шматочок тісту (приблизно 30 г) перемішайте з куркумою і відкладіть на якийсь час.
- Кожне яблуко загорніть в тісто і красиво заліпіть верхівку .
- Прикрасьте загорнуті яблука смужками тіста з куркумою.
- Викладіть яблука на змащене маслом деко.
- Випікайте 15-20 хвилин на середньому рівні духовки.
Немає коментарів:
Дописати коментар