Суп-пюре з грибів
Духмяний, насичений грибний суп ніжної консистенції
Вам знадобиться:
- 200 г печериць
- 600 мл курячого бульйону
- 300 мл молока або вершків
- 1 невелика цибулина
- 60 г вершкового масла
- 2 стебла селери
- трохи зеленої цибулі
- щіпка сухого чебрецю або пара гілочок свіжого
- 1-1,5 столової ложки крохмалю
- сіль
- перець
- сухарі (за бажанням)
Примітка: Декілька білих сушених грибів роблять цей суп ще смачнішим.
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте цибулину.
- Селеру і гриби наріжте маленькими кубиками. Декілька невеликих грибів можна нарізати пластинками і відкласти для прикрашання супу (в цьому випадку їх потрібно трохи полити лимонним соком, щоб вони не темніли).
- Розтопіть масло в каструлі з товстим дном, додайте нарізану цибулю, селеру і чебрець. Приправте сіллю і перцем на смак. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 10, помішуючи, щоб овочі не підсмажилися.
- Додайте нарізані гриби, трохи посоліть, щоб гриби пустили сік і томіть на маленькому вогні під кришкою приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Коли овочі і гриби розм’якнуть, влийте в каструлю молоко або вершки і бульйон. Приправте суп сіллю і перцем на смак. Розмішайте і варіть на невеликому вогні біля 10 хвилин.
- Крохмаль розведіть в невеликій кількості води (приблизно 50 мл), тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте в суп. Для не дуже густого супу візьміть 1 повну столову ложку, а для густого супу може знадобиться близько 2 столових ложок.
- Відкладені гриби обсмажте на вершковому маслі до рум’яності, підсоліть.
- Варіть суп ще хвилин 10, поки він не загусне.
- Розлийте суп по тарілках, посипте підсмаженими пластинками грибів і дрібно нарізаною навскоси зеленою цибулею. При бажанні посипте сухарями.
3 порції
Немає коментарів:
Дописати коментар