Бісквітний торт «Фруктова веселка»
Легкий бісквіт з соковитими апельсиновими часточками всередині - родзинка цього рецепту
Для бісквітного тіста вам знадобиться:
- 7 яєць
- 200 г борошна (5 найповніших ст. ложок)
- 1 ст. ложка картопляного крохмалю
- 150 - 200 г дрібного цукру (залежно від бажаної солодкості)
- ванілін на кінчику чайної ложки
Для начинки і крему:
- 1 апельсин
- 2 склянки консервованих вишень без кісточок і рідини
- 2 склянки відцідженої сметани
- 150 г дрібного цукру
- 1 жменя (30-40 г) злегка підсмажених подрібнених волоських горіхів
- 1 - 2 ківі
Спосіб приготування:
- Для приготування бісквітного коржа відокремте жовтки від білків.
- Одну столову ложку цукру відкладіть для збивання білків, а решту цукру розітріть з жовтками до повного розчинення кристалів цукру і збільшення маси в 2-3 рази. Розтирати жовтки краще всього в керамічному посуді, оскільки він забезпечує хороше тертя.
- Збийте білки в міцну піну. Коли білки почнуть утворювати піну, поступово додайте до них відкладену ложку цукру. Цукор додасть білкам додаткову міцність.
- До розтертих жовтків додайте 3/4 збитих білків і, злегка перемішавши, по частинах всипте просіяне борошно, змішане з крохмалем і ваніліном. Завдяки крохмалю бісквіт не так сильно кришиться і в ньому утворюються більш рівномірні пори, ніж в бісквіті тільки з борошна, однак противники крохмалю можуть замінити його на борошно. Перемішуйте масу рухами зверху вниз.
- Додайте до отриманої маси білки, що залишилися, і злегка перемішайте до однорідності.
- У змащену жиром і посипану борошном форму викладіть 3/4 підготовленого тіста. Зверху покладіть часточки апельсина, не занурюючи їх. Прикрийте апельсин тістом, що залишилося, злегка розрівняйте верх і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 45-60 хвилин. Готовність коржа перевіряйте дерев’яною лучинкою. Перші 15-20 хвилин духовку відкривати не можна, щоб бісквіт не осів.
- Дайте готовому бісквіту охолонути у формі, потім вийміть його і витримайте протягом декількох годин на дихаючій поверхні - дерев’яній або тканинній. Надріжте бісквіт на глибину близько 1 см по колу так, щоб товщина нижньої частини складала приблизно 2/3 загальної висоти.
- У отриманий надріз вкладіть міцну нитку і, притримуючи верх бісквіта, розріжте його ниткою на дві частини.
- На нижній корж покладіть добре відціджені вишні і покрийте їх кремом із збитої з цукром сметани. Накрийте верхнім коржем.
- Верх і боки торта покрийте сметанним кремом, прикрасьте обсушеними на серветці вишнями і нарізаними ківі. Частину верху і бока торта обсипте горіхами.
- Дайте торту просочитися годин 6.
Немає коментарів:
Дописати коментар