Ситне та незвичайне блюдо в істинно французькому дусі
Вам знадобиться:
- 700 г курячої печінки
- 12 штук (200 г) нарізаних скибочками крупних печериць
- 1 стакан (150 г) муки
- 1 ч. л. меленої паприки
- 6 ст. л. (90 мл) олії
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 велика цибулина
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 4 ст. л. (60 мл) оливкової олії
- 3/4 стакана (190 мл) білого сухого вина
- 1/2 ч. л. насіння кропу або фенхеля
- 1 крупний помідор
Спосіб приготування:
- Борошно змішайте з меленою паприкою.
- Курячу печінку помийте, обітріть паперовим рушником і обваляйте в борошняній суміші.
- Розігрійте в сотейнику на середньому вогні 3 ст. л. (45 мл) олії і 1 ст. л. вершкового масла.
- Пасеруйте гриби протягом 1 хвилини, а потім вийміть з сотейника шумівкою. Це потрібно, щоб грибний сік з маслом залишилися в сотейнику.
- Знову поставте сотейник на вогонь і покладіть туди олію (3 ст. л.) та вершкове (1 ст. л.) масло, що залишилися.
- Цибулину почистіть і дрібно нашаткуйте. Покладіть в сотейник. Додайте часник. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 2 хвилин. Перекладіть в інший посуд за допомогою шумівки.
- Розігрійте в сотейнику 4 ст. л. оливкової олії. Покладіть в сотейник курячу печінку. Смажте 8-10 хвилин, періодично помішуючи, до золотаво-коричневого кольору.
- Перекладіть печінку в інший посуд. Поставте в тепле місце.
- Помідор обшпарте окропом, зніміть шкірку, м’якоть наріжте кубиками.
- Влийте в сотейник вино з насінням кропу. Варіть на слабкому вогні 4-5 хвилин. Додайте нарізаний помідор. Тушкуйте 2-3 хвилини.
- Знов покладіть в сотейник обсмажені гриби, цибулю і курячу печінку. Перемішайте.
- Посоліть і поперчить. Можна подавати до столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар