Яблучний пиріг з горіхами
Сирне тісто для солодких пирогів
Пишне ніжне тісто відмінно підходить для пирогів з соковитою фруктовою начинкою
Вам знадобиться:
- 200 г нежирного сиру однорідної консистенції
- 200 г розм’якшеного маргарину
- 500 г просіяного борошна
- 3 невеликих або 2 великих яйця
- 1 ст. л. сметани
- 130-160 г цукру (130 для не дуже солодкого тіста, 160 – більш солодкого)
- 1 ч. л. соди
- оцет для гасіння соди
- щіпка ваніліну
Спосіб приготування:
- Сир розітріть з яйцями і цукром.
- Додайте м’який маргарин, гарненько все перемніть м’ялкою.
- У сирну масу, що вийшла, додайте сметану.
- У просіяне борошно покладіть соду, погашену оцтом і перемішайте. Потім в сирну масу додайте борошно з содою і вимісіть м’яке тісто.
- Це тісто повинне злегка липнути до рук, тому розкочуйте його на добре посипаній мукою дошці.
Пишне сирне тісто з соковитою начинкою та підсмаженими горіхами
Для яблучного пирога вам знадобиться:
- 1,250 кг сирного тіста
- 1,5 кг яблук
- 50 г ядер волоських горіхів
- 4 ст. л. кориці
- 1 яйце
- 5-6 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Подрібніть горіхи. Для цього краще всього посипати горіхи 3 ст. ложками цукру на дерев’яній дошці і розкачати їх дерев’яною качалкою. Цукор вбере в себе частину горіхового масла.
- Помиті яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Щоб яблука не темніли, збризніть їх лимонним соком або розчином лимонної кислоти.
- Деко вистеліть папером для випічки або змастіть жиром і посипте мукою.
- Тісто розділіть на дві частини, причому одну зробіть трохи більше іншої.
- Більшу частину тіста розкачайте на добре присипаною мукою дошці в прямокутний пласт завтовшки 0,5 см і розміром трохи більшим за деко.
- Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко.
- Посипте нижній пласт тіста 2 ст. л. кориці.
- Викладіть на тісто яблука і рівномірно розподіліть їх по пласту.
- Посипте яблука корицею, що залишилася, і 2-3 ст. л. цукру.
- Розкачайте верхній пласт тіста так само, як ніжній. Накрийте ним пиріг, защипайте краї.
- Верх пирога змастіть злегка збитим яйцем, посипте горіхово-цукровою сумішшю.
- Поколіть верх пирога ножем або виделкою, і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25 –30 хвилин до утворення рум’яної скориночки.
- Готовий пиріг накрийте рушником і дайте повністю охолонути. Подавайте нарізаним на шматочки.
Немає коментарів:
Дописати коментар