Торт «Монастирська хата»
Для тіста вам знадобиться:
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 200 г сметани
- 2,5 склянки борошна (близько 420 г)
- 1 ч. ложка соди без верху
- ванілін на кінчику ножа
Для начинки і крему вам знадобиться:
- 500-600 мл консервованих у власному соку вишень без кісточок або густого вишневого варення без рідини
- 1000 - 900 г магазинної сметани жирності 20-25 %
- 150 г цукрової пудри або дрібного цукру
- 1 склянка ядер волоських горіхів
Спосіб приготування:
- Сметану змішайте з розтопленим і охолодженим до кімнатної температури маслом або маргарином.
- Додайте соду, погашену оцтом, і ванілін.
- Отриману суміш поступово влийте в просіяне борошно, ретельно перемішуючи.
- Замісіть тісто, загорніть його в кулінарну плівку або помістіть в закриту ємність, і поставте на 3 години в холодильник.
- Охолоджене тісто розділіть на 15 частин, кожну частину розкачайте в тонкий (не товще 2-2,5 мм) пласт. Щоб торт вийшов красивим і смачним, «колоди» повинні бути однаковими по товщині і довжині. Для того, щоб «колоди» були однакової товщини по всій довжині, краще нарізати з довгих смужок тіста прямокутники. Для цього можна зробити паперовий шаблон бажаної довжини і шириною 8-9 см.
- На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень, скрутіть акуратний рулетик. Намагайтесь щільно обернути вишні тістом, інакше «колоди» будуть з порожнечами всередині і сплюснуться при випіканні.
- Кінці трубочок защіпайте, щоб вишні не вивалювалися.
- Максимально рівно викладіть трубочки на деко швом вниз, підрівняйте по довжині, і випікайте до рум’яного кольору приблизно 10 хв при температурі 180°С. Бажано перевернути трубочки, коли низ підрум’яниться, щоб підрум’янити верх.
- Для приготування крему сметану відкиньте на білу бавовняну серветку і підвісьте відціджуватися мінімум на 6 годин, а краще на ніч.
- Відціджену сметану збийте з цукром або цукровою пудрою, додайте половину подрібнених горіхів.
- Охолоджені «колоди» викладайте на блюдо в наступному порядку: 5, 4, 3, 2, 1.
- Кожен шар перемазуйте кремом. Залишайте невеликі проміжки між «колодами» в кожному ряду, щоб крем проник в зазори і торт краще просочився.
- Готову «хату» посипте горіхами, що залишилися, і поставте на холод на 24 години. За менший час торт не просочиться.
Немає коментарів:
Дописати коментар