Легка та поживна овочева страва
Вам знадобиться:
- 4 буряки (діаметром 7-8 см)
- 1 морква
- 2 цибулини
- 4 ст. ложки томатної пасти
- 1/4 склянки рису (приблизно 50 г)
- 3 ст. ложки олії
- 2 ст. ложки майонезу
- декілька пагінців зеленої цибулі
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Зваріть до м’якості буряки в шкірці.
- Відваріть рис майже до готовності.
- Очистіть буряки від шкірки.
- Видаліть м’якоть з кожного буряка так, щоб отримати стаканчик із стінками товщиною 1 см. Це можна зробити спеціальним пристосуванням або чайною ложкою. Витягнуту м’якоть відкладіть для фарширування.
- Очистіть і подрібніть ріпчасту цибулю.
- Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці. Пасеруйте цибулю і моркву на олії.
- Додайте томатну пасту в пасеровані овочі, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
- Подрібніть буряк, що залишився, додайте пасеровані овочі, трохи нарізаної зеленої цибулі, рис, сіль, перець і перемішайте.
- Наповніть буряки фаршем, покладіть згори майонез і ще злегка змастіть майонезом поверхню буряків.
- Запікайте буряки в духовці 30 хвилин при температурі 160°С.
Немає коментарів:
Дописати коментар