неділя, 6 листопада 2011 р.

Індичка в пивному соусі

Виключно смачна страва з індички сподобається не тільки прихильникам пива

Індичка в пивному соусі

Індичка в пивному соусі. ІнгредієнтиВам знадобиться:

  • 1 нога індички без кісток (близько 500-700 г)
  • 300 мл темного пива
  • 300 мл курячого бульйону або бульйону з індички
  • 500 г моркви
  • 2 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • Індичка в пивному соусі. Інгредієнти 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. цукрового піску
  • 2 гілочки петрушки
  • мелений чорний перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180°C.
  2. М’ясо обмийте, обсушіть, посоліть і поперчіть.
  3. Обсмажте м’ясо на сковороді з усіх боків.
    Обсмажуємо м'ясо
  4. М’ясо перекладіть в посуд, де воно тушкуватиметься.
  5. 1 моркву і цибулину очистіть і наріжте великими кубиками.
    Нарізаємо цибулю та моркву
  6. Обсмажте цибулю і моркву в сковороді, де обсмажувалася індичка.
    Обсмажуємо цибулю та моркву
  7. Додайте томатну пасту, борошно і злегка підрум’яньте.
  8. Влийте пиво і бульйон в сковороду і все перемішайте.
    Додаємо бульйон
  9. Залийте індичку соусом і поставте в духовку на 1 годину.
    Заливаємо індичку підливою
  10. Решту моркви очистіть, наріжте досить великими шматочками навскоси.
    Нарізаємо моркву
  11. Підрум’яньте моркву в 1 ст. л. розігрітої олії, посоліть, поперчіть, посипте цукровим піском.
  12. Коли цукровий пісок розчиниться, влийте 100 г води і тушкуйте моркву під кришкою до м’якості.
  13. М’ясо вийміть. Соус процідіть крізь сито в каструлю, посоліть і поперчіть.
  14. Ніжку індички наріжте скибочками, викладіть на тарілки. Покладіть моркву, полийте соусом і прикрасьте петрушкою. На гарнір можна подати пряні скибочки картоплі.
4 порції

Немає коментарів:

Дописати коментар