Індичка в пивному соусі
Виключно смачна страва з індички сподобається не тільки прихильникам пива
Вам знадобиться:
- 1 нога індички без кісток (близько 500-700 г)
- 300 мл темного пива
- 300 мл курячого бульйону або бульйону з індички
- 500 г моркви
- 2 ст. л. олії
- 1 цибулина
- 2 ст. л. томатної пасти
2 ст. л. борошна
- 1 ч. л. цукрового піску
- 2 гілочки петрушки
- мелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 180°C.
- М’ясо обмийте, обсушіть, посоліть і поперчіть.
- Обсмажте м’ясо на сковороді з усіх боків.

- М’ясо перекладіть в посуд, де воно тушкуватиметься.
- 1 моркву і цибулину очистіть і наріжте великими кубиками.

- Обсмажте цибулю і моркву в сковороді, де обсмажувалася індичка.

- Додайте томатну пасту, борошно і злегка підрум’яньте.
- Влийте пиво і бульйон в сковороду і все перемішайте.

- Залийте індичку соусом і поставте в духовку на 1 годину.

- Решту моркви очистіть, наріжте досить великими шматочками навскоси.

- Підрум’яньте моркву в 1 ст. л. розігрітої олії, посоліть, поперчіть, посипте цукровим піском.
- Коли цукровий пісок розчиниться, влийте 100 г води і тушкуйте моркву під кришкою до м’якості.
- М’ясо вийміть. Соус процідіть крізь сито в каструлю, посоліть і поперчіть.
- Ніжку індички наріжте скибочками, викладіть на тарілки. Покладіть моркву, полийте соусом і прикрасьте петрушкою. На гарнір можна подати пряні скибочки картоплі.
4 порції
Немає коментарів:
Дописати коментар