Курячий торт
Яблука надають цій поживній страві соковитість та ніжність
Для пісочного тіста вам знадобиться:
- 400 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ст. ложка гірчиці
- 3/4 ч. ложки солі
Для начинки:
- 2 невеликих курячих грудки
- 200 мл 20% вершків
- 150 мл молока
- 2 яйця і 2 жовтки
- 50 г твердого сиру (краще за все пармезану)
- 1 ст. ложка гірчиці із зернами
- 2 великих яблука або 3 невеликих
- 3 цибулини
- 50 мл олії
- 1 ч. ложка цукру
- 1/2 ч. ложки сухого базиліка
- 1/2 ч. ложки сухого орегано
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Просійте борошно через сито.
- Додайте в борошно злегка збите яйце.
- Покладіть розм’якшене вершкове масло, цукор, гірчицю і сіль, гарненько порубайте все разом ножем, потім замісіть тісто.
- Покладіть тісто в холодильник на 2 години.
- Куряче філе замаринуйте в гірчиці з сіллю і перцем на 30 хвилин.
- Обсмажте грудки в олії.
- Подрібніть цибулю. Натріть яблука на крупній тертці.
- Стушкуйте цибулю і яблука з сіллю і цукром на олії до золотавого кольору.
- Охолоджені курячі грудки наріжте кубиками.
- Роз’ємну форму для торта викладіть тістом.
- Молоко, вершки, яйця, жовтки, базилік, орегано, сіль і перець збийте віночком.
- На тісто викладіть куряче м’ясо, зверху тушковані яблука з цибулею.
- Залийте начинку яєчний-молочною сумішшю.
- Посипте торт тертим сиром, загорніть краї тіста на начинку і випікайте в духовці 40 хвилин при температурі 180 град С.
Немає коментарів:
Дописати коментар