Яскраві вітамінні бомбочки
ЗбільшитиДля тіста вам знадобиться:
- 350 г борошна (у 200-грамовій склянці приблизно 120 г борошна)
- 120 г вершкового масла
- 2 ст. ложки цукрового піску
- 2 яйця (1 яйце для змащування)
- 0,5 ч. ложки солі
Для сирної начинки і прикраси:
- 250 г сиру
- 2 ст. ложки цукрового піску
- 2 ківі
- 2 мандарина
- яблучний джем або 2 яблука і 2 ст. ложки цукру
Спосіб приготування:
- Для швидкого приготування яблучного джему очистіть яблука і наріжте їх шматочками. Покладіть в каструльку і перемішайте з двома ст. ложками цукру. Додайте 1 ст. ложку води і варіть яблука, помішуючи, до м’якості.
- Для приготування тіста змішайте борошно з 2 ст. ложками цукрового піску і сіллю.
- Закип’ятіть 150 мл води з вершковим маслом.
- Поступово влийте гарячу воду з маслом в борошно і добре вимісіть.
- Додайте 1 яйце і ще раз вимісіть.
- Закрийте тісто плівкою і залиште на столі.
- Нагрійте духовку до 200°С.
- Розкатайте тісто і виріжте кола діаметром 8 см (8-9 кружечків). Наколіть їх виделкою і змастіть яйцем.
- З залишків тіста зробіть бортики довжиною 26 см.
- Покладіть на кружечки тіста бортики.
- На деко, змащене маслом або маргарином, викладіть кошики, змастіть бортики яйцем і випікайте 20 хвилин.
- Сир протріть через сито, щоб він був дуже ніжним.
- Змішайте сир з цукровим піском.
- Викладіть сирну масу в кошики, які охололи.
- Прикрасьте кошички фруктами і покладіть у кожну по 1 ч. ложці яблучного джему.
Немає коментарів:
Дописати коментар