Хрустке листкове тісто з ананасом і журавлиною
Вам знадобиться:
- 500 г замороженого листкового тіста
- 1 банка консервованих ананасів в сиропі
- 100 мл вершків
- 2 ст. ложки цукрового піску
- 2 яйця
- 1 ст. ложка кукурудзяного або картопляного крохмалю
- 1 жменя журавлини або інших ягід (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Розморозьте тісто.
- Форму для пирога вистеліть папером для випікання.
- Злегка розкотіть тісто, виріжте з нього круг, по можливості, більший за дно форми.
- Покладіть вирізане тісто у форму і сформуйте борти, додаючи шматочки тіста.
- Тісто поколіть виделкою, щоб воно не вигиналося при випіканні.
- Викладіть ананаси на тісто. Вільні місця можна заповнити шматочками кураги або будь-якими яскравими ягодами (можна обійтися і без цього).
- Нагрійте духовку до 220°С.
- Збийте яйця з цукром, додайте вершки і крохмаль.
- Залийте яєчний-вершковою масою пиріг так, щоб суміш тільки покрила ананаси.
- Наріжте смужки з тіста шириною 2 см і надріжте їх у вигляді гілочок.
- Злегка підігніть краї пирога всередину.
- Викладіть смужки на пиріг.
- Поставте в духовку і випікайте 40 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар