Цей кекс можна готувати з будь-якими ягодами
Вам знадобиться:
- 150 г розм’якшеного вершкового масла
- 110-120 г дрібного цукрового піску або пудри
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 щіпка соли
- 3 яйця
- 150 г борошна
- 50 г крохмалю
- 2 ч. ложки (1 пакетик) розпушувача для тіста
- 2 ст. ложки молока
Для крему і прикраси:
- 40 г крохмалю
- 100 г цукру
- 500 мл молока
- 200 г вершкового масла
- жменя підсмажених подрібнених горіхів
- ванілін на кінчику чайної ложки
- 100 г густих вершків або сметани (за бажанням)
- 1/2 склянки чорничного варення або джему
- невелика жменя свіжих ягід чорниці
Примітка: Кекс розрахований на кільцеву форму діаметром близько 20 см. Замість чорничного джему можна використовувати будь-яке густе варення або повидло.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста розітріть вершкове масло з цукром і ванільним цукром, щоб цукор повністю розчинився.
- Додайте лимонний сік, добре розмішайте.
- У масляну масу по одному вмішайте яйця.
- Додайте просіяне з крохмалем і розпушувачем борошно.
- Влийте у тісто молоко і обережно перемішайте.
- Тісто викладіть в змащену маслом і обсипану борошном форму і випікайте в розігрітій до 160-170°С духовці 45-50 хвилин.
- Готовий кекс трохи охолодіть у формі, а потім на решітці, щоб його поверхня не відсирівала.
- Для приготування крему крохмаль розчиніть в 7-8 ст. ложках молока.
- Решту молока закип’ятіть з цукром і, постійно помішуючи, влийте крохмальну суміш. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть.
- Вершкове масло кімнатної температури збийте в пишну масу і по одній столовій ложці додайте молочний кисіль. Гарненько збийте. Крем готовий.
- Кекс розріжте горизонтально на 3 частини.
- Ягідний джем нагрійте з невеликою кількістю води, щоб він легше розмазувався, і покрийте ним нижню частину кексу.
- На шар джему покладіть шар крему, накрийте середнім кільцем і повторіть процедуру.
- Накрийте кекс верхнім кільцем, змастіть кекс з усіх боків кремом.
- Посипте кекс горіхами, прикрасьте трояндочками із збитих вершків або сметани і ягодами. Для прикраси можна використовувати і залишки крему.
Немає коментарів:
Дописати коментар