Салат з вешенок
Легкий пікантний грибний салат стане відмінною закускою
Вам знадобиться:
- 600 г свіжих вешенок
- 1/2 стакана м’ясного бульйону
- 2 невеликих цибулини
- 4 ст. л. олії
- 3 ст. л. оцту
- 1/2 склянки білого вина
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 1 лимон
- 1/2 ч. л. білого перцю
- 1 ч. ложка цукру
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. ложки солі
- свіжа зелень (краще за все зелена цибуля)
Спосіб приготування:
- Гриби почистіть, промийте в солоній воді, викладіть в друшляк і дайте воді стекти.
- Наріжте гриби скибочками.
- Покладіть гриби в каструлю і залийте бульйоном, щоб гриби були повністю покриті.
- Поставте гриби на повільний вогонь і варіть 5 хвилин.
- Зніміть каструлю з грибами з плити, охолодіть, а потім поставте в холодильник.
- Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в маслі на сковороді.
- Зніміть цибулю з вогню, додайте до неї оцет, біле вино, соєвий соус і лимонний сік.
- Додайте в отриманий цибульний соус перець і цукор.
- Почистіть часник, дрібно посічіть і розітріть з сіллю.
- Додайте розтертий часник в цибульний соус, добре перемішайте і полийте цим соусом гриби.
- Залиште на 30 хвилин.
- Викладіть на тарілку і прикрасьте зеленню.
4 порції
Немає коментарів:
Дописати коментар