Болгарський родич грецького салату
Вам знадобиться:
- 1 кг (8 середніх штук) помідорів
- 500 г (6 штук) огірків
- 2 болгарських перців
- 1 цибулина
- 200 г бринзи (бажано білої болгарської)
- близько 4 ст. ложок оливкової олії
- близько 1 ст. ложки оцту (краще винного)
- трохи зелени петрушки
- трохи маслини (за бажанням)
- сіль
Спосіб приготування:
- Очищену цибулину розділіть на 6-8 часточок і потім тонко наріжте упоперек.
- Перці очистіть від зерен і наріжте шматочками на смак. Додайте до цибулі.
- Огірки розріжте на 4 частини вдовж і потім упоперек кубиками середнього розміру. Якщо у огірків груба шкірка, їх можна заздалегідь очистити.
- Помідори наріжте часточками приблизно такого ж розміру, як і огірки.
- Посоліть салат на смак, заправте олією і оцтом, перемішайте.
- Бринзу натріть на крупній тертці.
- Розкладіть салат по тарілках, щедро посипте бринзою і прикрасьте петрушкою і маслинами.
Немає коментарів:
Дописати коментар