Форшмак
Чудова єврейська закуска
Вам знадобиться:
- 3 оселедці
- 3 яйця + 1 яйце для прикраси
- 1 велике кисле яблуко
- 1 велика цибулина
- 1-2 скибочки вчорашнього батона без скориночки
- 3/4 склянки молока
- 80-100 г вершкового масла кімнатної температури
- сік 1/3 лимона
- 1 ст. ложка оцту (за бажанням)
- 1 ч. ложка дрібного цукру (за бажанням)
Примітка: З форшмаку можна виключити розмочений в молоці або воді хліб. Посол оселедця вибирайте за власним смаком, але віддавайте перевагу жирній і не дуже солоній рибі.
Спосіб приготування:
- Хліб замочіть в молоці або воді.
- Яйця зваріть круто.
- Зніміть з оселедця шкіру, відокремте філе від кісток і старанно виберіть всі кісточки, що залишилися.
- Наріжте оселедця на шматочки.
- Цибулину очистіть, наріжте на шматочки.
- Яблуко очистіть, наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.
- Хліб відіжміть.
- Оселедця, цибулю, яблуко і хліб пропустіть через м’ясорубку двічі.
- Змішайте оселедцеву масу з розм’якшеним маслом.
- Білки трьох яєць дрібно порубайте, додайте у форшмак.
- Жовтки трьох яєць розітріть з сіллю, перцем, цукром. 2/3 розтертих жовтків додайте у форшмак, залишок відкладіть для обсипання.
- За бажанням приправте форшмак оцтом, гарненько збийте до пишноти.
- Форшмак викладіть на блюдо, обсипте тертими жовтками, що залишилися, прикрасьте часточками яйця і потримайте в холодильнику годин 8. За цей час він придбає потрібну густину.
- Подавайте форшмак з тостами з чорного хліба.
Немає коментарів:
Дописати коментар