середу, 9 листопада 2011 р.

Буряк, фарширований рисом та овочами

Легка та поживна овочева страва

Буряк, фарширований рисом та овочами

Вам знадобиться:Буряк, фарширований овочами. Інгредієнти

  • 4 буряки (діаметром 7-8 см)
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 4 ст. ложки томатної пасти
  • 1/4 склянки рису (приблизно 50 г)
  • 3 ст. ложки олії
  • 2 ст. ложки майонезу
  • декілька пагінців зеленої цибулі
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Зваріть до м’якості буряки в шкірці.
  2. Відваріть рис майже до готовності.
  3. Очистіть буряки від шкірки.
  4. Видаліть м’якоть з кожного буряка так, щоб отримати стаканчик із стінками товщиною 1 см. Це можна зробити спеціальним пристосуванням або чайною ложкою. Витягнуту м’якоть відкладіть для фарширування.
    Робимо чашечкиГотові чашечки
  5. Очистіть і подрібніть ріпчасту цибулю.
  6. Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці. Пасеруйте цибулю і моркву на олії.
    Пасеруємо цибулю та моркву
  7. Додайте томатну пасту в пасеровані овочі, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
    Додаємо томатну пасту
  8. Подрібніть буряк, що залишився, додайте пасеровані овочі, трохи нарізаної зеленої цибулі, рис, сіль, перець і перемішайте.
    Додаємо рисДодаємо овочі
  9. Наповніть буряки фаршем, покладіть згори майонез і ще злегка змастіть майонезом поверхню буряків.
    Фаршируємо бурякиЗмазуємо майонезом
  10. Запікайте буряки в духовці 30 хвилин при температурі 160°С.
4 штуки

Немає коментарів:

Дописати коментар