середу, 2 листопада 2011 р.

Печінковий паштет

  • 1 кг яловичої печінки
  • 3 великих морквини
  • 3 великих цибулини
  • 200 г розм'якшеного вершкового масла
  • сіль, перець мелений, лавровий лист, духмяний перець горошком, рослинна олія 


Печінку промити, порізати великими шматками, залити холодною водою і довести до кипіння. Овочі почистити, 1 цибулину залишити цілою, а дві порізати кубиками, моркву розрізати на 4 частини. Зняти піну, додати лавровий лист, духмяний перець, сіль,  моркву і цілу цибулину і варити до готовності (при проколюванні з печінки не повинен виділятися червоний сік, а морква повинна стати м'якою). Готові печінку і моркву злегка охолодити. Порізану кубиками цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору. Збити у блендері печінку, моркву, смажену цибулю і половину розм'якшеного масла, паштет посолити, поперчити і викласти у форму. Зверху паштет змастити маслом і залишити в холодильнику на 4-5годин. Готовий паштет викласти з форми на тарілку і змастити рештою розм'якшеного масла.  

Немає коментарів:

Дописати коментар