неділю, 18 грудня 2011 р.

Кошики з сиром та фруктами

Яскраві вітамінні бомбочки

Кошики з сиром та фруктамиЗбільшити

Для тіста вам знадобиться:

  • 350 г борошна (у 200-грамовій склянці приблизно 120 г борошна)Кошики з сиром та фруктами. Інгредієнти
  • 120 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • 2 яйця (1 яйце для змащування)
  • 0,5 ч. ложки солі

Для сирної начинки і прикраси:

  • 250 г сиру
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • 2 ківі
  • 2 мандарина
  • яблучний джем або 2 яблука і 2 ст. ложки цукру
Примітка: Фрукти можна вибрати будь-які за власним смаком.

Спосіб приготування:

  1. Для швидкого приготування яблучного джему очистіть яблука і наріжте їх шматочками. Покладіть в каструльку і перемішайте з двома ст. ложками цукру. Додайте 1 ст. ложку води і варіть яблука, помішуючи, до м’якості.
  2. Для приготування тіста змішайте борошно з 2 ст. ложками цукрового піску і сіллю.
  3. Закип’ятіть 150 мл води з вершковим маслом.
  4. Поступово влийте гарячу воду з маслом в борошно  і добре вимісіть.
    Додаємо воду з маслом
  5. Додайте 1 яйце і ще раз вимісіть.
    Додаємо яйце
  6. Закрийте тісто плівкою і залиште на столі.
    Готове тістоЗакриваємо тісто
  7. Нагрійте духовку до 200°С.
  8. Розкатайте тісто і виріжте кола діаметром 8 см (8-9 кружечків). Наколіть їх виделкою і змастіть яйцем.
    Розкатуємо тістоВирізаємо кола
  9. З залишків тіста зробіть бортики довжиною 26 см.
  10. Покладіть на кружечки тіста бортики.
    Накладаємо бортики
  11. На деко, змащене маслом або маргарином, викладіть кошики, змастіть бортики яйцем і випікайте 20 хвилин.
    Викладаємо на деко
  12. Сир протріть через сито, щоб він був дуже ніжним.
    Протираємо сир
  13. Змішайте сир з цукровим піском.
  14. Викладіть сирну масу в кошики, які охололи.
  15. Прикрасьте кошички фруктами і покладіть у кожну по 1 ч. ложці яблучного джему.
    Викладаємо фруктиДодаємо пюре
9 штук

Немає коментарів:

Дописати коментар