четвер, 8 грудня 2011 р.

Листкові тістечка з кремом Патісьєр


  • 500 г готового листкового тіста
  • 300 мл молока
  • 2 жовтки
  • 2 ст.л. (без гірки) крохмалю
  • 0.5 скл цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • цукор-пудра для посипки


Зварити крем Патісьєр: молоко скип’ятит з половиною цукру і ваніліном. Жовтки розтерти з рештою цукру і крохмал. Неперервно збиваючи влити тоненькою цівкою третину молока у жовтки, а тоді всю масу, далі помішуючи, перелити назад до киплячого молока. Варити крем на маленькому вогні до повного загутіння. Тісто розкачати і розрізати на квадрати зі стороною 10см. В серединку квадратика покласти по 1ст.л. крему, защипнути краї, викласти тістечка на змащений лист і випікати при 2000 протягом 20-25хв.  Готові тістечка притрусити цукром-пудрою.

Якщо використовуєте магазинне листкове тісто, то краще вибрати листково-дріжджове.

Немає коментарів:

Дописати коментар