пʼятницю, 30 грудня 2011 р.

Шопський салат/Салат по-шопськи

Болгарський родич грецького салату

Шопский салат

Вам знадобиться:Шопський салат. Інгредієнти

  • 1 кг (8 середніх штук) помідорів
  • 500 г (6 штук) огірків
  • 2 болгарських перців
  • 1 цибулина
  • 200 г бринзи (бажано білої болгарської)
  • близько 4 ст. ложок оливкової олії
  • близько 1 ст. ложки оцту (краще винного)
  • трохи зелени петрушки
  • трохи маслини (за бажанням)
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Очищену цибулину розділіть на 6-8 часточок і потім тонко наріжте упоперек.
    Ріжемо цибулю
  2. Перці очистіть від зерен і наріжте шматочками на смак. Додайте до цибулі.
    Ріжемо перецьЗмішуємо цибулю та перець
  3. Огірки розріжте на 4 частини вдовж і потім упоперек кубиками середнього розміру. Якщо у огірків груба шкірка, їх можна заздалегідь очистити.
    Ріжемо огірки
  4. Помідори наріжте часточками приблизно такого ж розміру, як і огірки.
    Ріжемо помідори
  5. Посоліть салат на смак, заправте олією і оцтом, перемішайте.
    Приправляємо салат
  6. Бринзу натріть на крупній тертці.
    Тремо бринзу
  7. Розкладіть салат по тарілках, щедро посипте бринзою і прикрасьте петрушкою і маслинами.
    Посипаємо бринзою
4-6 порцій

Немає коментарів:

Дописати коментар