пʼятницю, 30 грудня 2011 р.

Форшмак

Чудова єврейська закуска

Форшмак

Вам знадобиться:

Форшмак. Інгредієнти
  • 3 оселедці
  • 3 яйця + 1 яйце для прикраси
  • 1 велике кисле яблуко
  • 1 велика цибулина
  • 1-2 скибочки вчорашнього батона без скориночки
  • 3/4 склянки молока
  • 80-100 г вершкового масла кімнатної температури
  • сік 1/3 лимона
  • 1 ст. ложка оцту (за бажанням)
  • 1 ч. ложка дрібного цукру (за бажанням)
Примітка: З форшмаку можна виключити розмочений в молоці або воді хліб. Посол оселедця вибирайте за власним смаком, але віддавайте перевагу жирній і не дуже солоній рибі.

Спосіб приготування:

  1. Хліб замочіть в молоці або воді.
    Замочуємо хліб
  2. Яйця зваріть круто.
  3. Зніміть з оселедця шкіру, відокремте філе від кісток і старанно виберіть всі кісточки, що залишилися.
    Відокремлюємо філе
  4. Наріжте оселедця на шматочки.
    Нарізаємо рибу
  5. Цибулину очистіть, наріжте на шматочки.
    Нарізаємо цибулю
  6. Яблуко очистіть, наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.
    Нарізаємо яблуко
  7. Хліб відіжміть.
  8. Оселедця, цибулю, яблуко і хліб пропустіть через м’ясорубку двічі.
  9. Змішайте оселедцеву масу з розм’якшеним маслом.
    Додаємо масло
  10. Білки трьох яєць дрібно порубайте, додайте у форшмак.
    Подрібнюємо білкиДодаємо білки
  11. Жовтки трьох яєць розітріть з сіллю, перцем, цукром. 2/3 розтертих жовтків додайте у форшмак, залишок відкладіть для обсипання.
    Розтираємо жовткиДодаємо жовтки
  12. За бажанням приправте форшмак оцтом, гарненько збийте до пишноти.
  13. Форшмак викладіть на блюдо, обсипте тертими жовтками, що залишилися, прикрасьте часточками яйця і потримайте в холодильнику годин 8. За цей час він придбає потрібну густину.
  14. Подавайте форшмак з тостами з чорного хліба.

Немає коментарів:

Дописати коментар