четвер, 8 грудня 2011 р.

Листкове тісто

  • 200 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 0,5 скл холодної води (льодяної)
  • дрібка солі


Борошно просіяти з сіллю, додати воду і замісити м'яке еластичне тісто. Розкачати з тіста пласт, на середину покласти масло, скласти тісто "конвертиком", загорнувши масло. Злегка притиснути тісто з маслом і залишити на 5хв, після цього розкачати з тіста прямокутник товщиною 1 см, притрусити цей пласти борошном і скалсти у три рази. Залишити в холоді на 30хв, знову розкачати прямокутник товщиною сантиметр і знову скласти у три рази і помістити охолоджуватися на 30хв. Цю процедуру повторити ще мінімум 3 рази. Чим більше разів повторюватимете процедуру охолодження протягом 30хв, розкачування і складання, тим більше шарів матиме тісто, тим якіснішими і пухкішими будуть вироби.

Немає коментарів:

Дописати коментар