пʼятницю, 30 грудня 2011 р.

Салат з вешенок

Легкий пікантний грибний салат стане відмінною закускою

Грибний салат з вешенок. Рецепт

Вам знадобиться:

Грибний салат з вешенок. Інгредієнти
  • 600 г свіжих вешенок
  • 1/2 стакана м’ясного бульйону
  • 2 невеликих цибулини
  • 4 ст. л. олії
  • 3 ст. л. оцту
  • 1/2 склянки білого вина
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 лимон
  • 1/2 ч. л. білого перцю
  • 1 ч. ложка цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. ложки солі
  • свіжа зелень (краще за все зелена цибуля)

Спосіб приготування:

  1. Гриби почистіть, промийте в солоній воді, викладіть в друшляк і дайте воді стекти.
  2. Наріжте гриби скибочками.
    Вешенки
  3. Покладіть гриби в каструлю і залийте бульйоном, щоб гриби були повністю покриті.
    Заливаємо гриби бульйоном
  4. Поставте гриби на повільний вогонь і варіть 5 хвилин.
    Варимо гриби
  5. Зніміть каструлю з грибами з плити, охолодіть, а потім поставте в холодильник.
  6. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в маслі на сковороді.
    Нарізаємо цибулю
  7. Зніміть цибулю з вогню, додайте до неї оцет, біле вино, соєвий соус і лимонний сік.
    Приготування салату з вешенок. Етап 7
  8. Додайте в отриманий цибульний соус перець і цукор.
  9. Почистіть часник, дрібно посічіть і розітріть з сіллю.
  10. Додайте розтертий часник в цибульний соус, добре перемішайте і полийте цим соусом гриби.
  11. Залиште на 30 хвилин.
  12. Викладіть на тарілку і прикрасьте зеленню.
4 порції

Немає коментарів:

Дописати коментар