середу, 26 жовтня 2011 р.

Пісочний пиріг з чорницями

Розсипчасте тісто з ніжними ягодами і пишними білками

Для пісочного тіста вам знадобиться:

Пісочний пиріг з чорницями. Інгредієнти
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 120 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 2 яєчних жовтка
  • 1 яйце
  • 2,5 склянки (320 г) борошна
  • 100 г сметани
  • 2/3 ч. ложки соди
  • 1/2 ст. ложки оцту
  • щіпка соли
  • ванілін на кінчику ч. ложки

Для начинки і оздоблення:

  • 100-150 г густої сметани
  • 400-500 мл чорниці або будь-яких інших ягід
  • 2 яєчних білка
  • 2 ст. ложки дрібного цукру

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста відокремте жовтки і білки 2 яєць. Білки відкладіть для и пирога.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 1
  2. Розітріть жовтки з цукром, вершковим маслом і яйцем до повного розчинення цукру.
    Розтираємо жовтки з цукром, вершковим маслом і яйцемПриготування пісочного пирога з чорницями. Етап 2'
  3. Додайте в отриману масу сметану.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 3
  4. Борошно просійте разом з сіллю і ваніліном. З’єднайте борошно з яєчний-масляною сумішшю, додавши соду, погашену оцтом.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 4
  5. Вимісіть масу до однорідного стану. Тісто готове. Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким, його практично неможливо розкачати, тому його треба накладати на лист і розмазувати ложкою.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 5
  6. Викладіть тісто на змащене жиром і посипане борошном деко, а ще краще, вистеліть деко папером для випічки. Можна використовувати і роз’ємну форму.
  7. Розподіліть тісто по деку рівним шаром завтовшки близько 1 см. Зробіть краї тіста трохи вищими, ніж середину, щоб після випікання корж був приблизно однакової товщини.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 7
  8. Випікайте корж 20-25 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
  9. Готовий корж остудіть до теплого стану, змастіть поверхню нетовстим шаром сметани, і густо посипте ягодами. Жменю ягід відкладіть для оздоблення. Сметана потрібна, щоб ягоди не скочувалися з коржа.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 9
  10. Охолоджені білки збийте з 2 ст. ложками цукру в міцну піну.
    Збиваємо білки
  11. Покрийте пиріг збитими білками, посипте ягодами, що залишилися, та трохи занурте їх у білки.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 11Посипаємо пиріг ягодами
  12. Поставте пиріг в негарячу (близько 160°С) духовку приблизно на 15 хвилин, щоб білки сталі красивого рожевого кольору.
    Приготування пісочного пирога з чорницями. Етап 12
  13. Пиріг трохи охолодіть на деці, а потім зніміть його не дерев’яну поверхню, щоб його низ не розмокнув. Наріжте пиріг на шматочки нагрітим ножем.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар