неділя, 23 жовтня 2011 р.

Пиріг з гарбуза з шинкою

Яскравий, смачний і корисний пиріг - окраса столу

Вам знадобиться:Пиріг з гарбуза з шинкою. Інгредієнти

  • 500 г гарбуза
  • 200 г шинки
  • 4 яйця
  • 3/4 склянки молока
  • 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна
  • 120 г маргарину
  • трохи гарбузового насіння
  • сіль
Примітка: Для подібного пісочного тіста найкраще підходить маргарин “Молочний” від ТМ “Олком” (встановлено експериментально). Можна робити такий гарбузовий пиріг і з листковим тістом.

Спосіб приготування:

  1. Розріжте маргарин на невеликі шматочки. Просійте на подрібнений маргарин борошно. Додайте до борошна з маргарином 1 жовток. Перемішайте і скачайте з тіста кулю.
    Робимо кулю з тіста
  2. Змастіть маргарином форму діаметром 20-24 см.
  3. Розкотіть тісто, викладіть у форму, притискаючи його до кутів форми. Якщо тісто випадково порветься, заліпіть розрив зайвим тістом. Помістіть форму з тістом в холодильник на 20 хвилин.
    Розкачуємо тістоВикладаємо тістом форму
  4. Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
    Натираємо гарбуз
  5. Залийте натертий гарбуз молоком і варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.
    Додаємо молоко
  6. 3 яйця і білок, що залишився, збийте з 1 ч. ложечкою соли (без гірки).
    Збиваємо яйця
  7. Наріжте більшу частину шинки невеликими шматочками, а решту - смужками.
    Нарізаємо шинку
  8. Гарбуз зніміть з вогню і охолодіть.
  9. З’єднайте збиті яйця з гарбузом.
  10. Перемішайте гарбузову масу з подрібненою шинкою.
    Готуємо начинку
  11. Вилийте начинку на тісто, розкладіть зверху смужки шинки і прикрасьте пиріг очищеним насінням.
    Прикрашаємо пиріг
  12. Випікайте пиріг при температурі 180 С протягом 40 хвилин. Перші 20 хвилин - на нижньому вогні, потім включіть і верхній вогонь духовки. Якщо такої можливості немає, то спочатку пиріг поставте нижче середнього рівня на 20 хвилин, а потім на 20 хвилин вище середнього рівня.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар