неділю, 23 жовтня 2011 р.

Медовий торт

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.
  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.
  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.
  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар