пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Бабка сирна «Царська»

Великодня сирна страва з цукатами, родзинками та горіхами

Вам знадобиться:

Бабка сирна «Царська». Інгредієнти
  • 500 г свіжого сиру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 1/2 склянки цукрового піску
  • ванілін
  • по 1/5 склянки родзинок, мигдалю, кураги, цукатів

Спосіб приготування:

  1. Протріть сир крізь сито двічі.
    Протираємо сир
  2. Перекладіть сир в каструлю і додайте масло, яйця і сметану. Перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою.
    Додаємо маслоДодаємо яйця та сметану
  3. Поставте каструлю на плиту і нагрівайте, помішуючи ложкою. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з вогню і поставте в холодну воду (наприклад, в миску з холодною водою). Помішуйте, поки не охолоне.
  4. У сирну масу покладіть цукор і ванілін. Перемішайте.
    Додаємо цукор
  5. Вистеліть форму з отворами х/б тканиною і викладіть в неї сирну масу. Залиште на кілька годин, щоб стекла сироватка.
    Відціджуємо
  6. У загуслу масу додайте подрібнені горіхи і сухофрукти. Перемішайте.
    Додаємо цукати
  7. Викладіть знову у вистелену тканиною форму. Накрийте краями тканини і поставте зверху гніт.
    Кладемо у формуСтавимо під гніт
  8. Приберіть на ніч у холодильник.
  9. На наступний день переверніть бабку на тарілку і прикрасьте її.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар