середу, 26 жовтня 2011 р.

Яблучний пиріг з горіхами

Сирне тісто для солодких пирогів

Пишне ніжне тісто відмінно підходить для пирогів з соковитою фруктовою начинкою

Вам знадобиться:

Інгредієнти
  • 200 г нежирного сиру однорідної консистенції
  • 200 г розм’якшеного маргарину
  • 500 г просіяного борошна
  • 3 невеликих або 2 великих яйця
  • 1 ст. л. сметани
  • 130-160 г цукру (130 для не дуже солодкого тіста, 160 – більш солодкого)
  • 1 ч. л. соди
  • оцет для гасіння соди
  • щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. Сир розітріть з яйцями і цукром.
    Приготування сирного тіста
  2. Додайте м’який маргарин, гарненько все перемніть м’ялкою.
    Приготування сирного тіста
  3. У сирну масу, що вийшла, додайте сметану.
    Приготування сирного тіста
  4. У просіяне борошно покладіть соду, погашену оцтом і перемішайте. Потім в сирну масу додайте борошно з содою і вимісіть м’яке тісто.
    Приготування сирного тіста
  5. Це тісто повинне злегка липнути до рук, тому розкочуйте його на добре посипаній мукою дошці.
    Приготування сирного тіста

 

Пишне сирне тісто з соковитою начинкою та підсмаженими горіхами

Для яблучного пирога вам знадобиться:

Яблучний пиріг з горіхами. Інгредієнти.
  • 1,250 кг сирного тіста
  • 1,5 кг яблук
  • 50 г ядер волоських горіхів
  • 4 ст. л. кориці
  • 1 яйце
  • 5-6 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть горіхи. Для цього краще всього посипати горіхи 3 ст. ложками цукру на дерев’яній дошці і розкачати їх дерев’яною качалкою. Цукор вбере в себе частину горіхового масла.
    Подрібнюємо горіхи
  2. Помиті яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Щоб яблука не темніли, збризніть їх лимонним соком або розчином лимонної кислоти.
    Ріжемо яблука
  3. Деко вистеліть папером для випічки або змастіть жиром і посипте мукою.
  4. Тісто розділіть на дві частини, причому одну зробіть трохи більше іншої.
    Ділимо тісто
  5. Більшу частину тіста розкачайте на добре присипаною мукою дошці в прямокутний пласт завтовшки 0,5 см і розміром трохи більшим за деко.
    Розкачуємо тісто
  6. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко.
    Намотуємо тістоПереносимо тісто на деко
  7. Посипте нижній пласт тіста 2 ст. л. кориці.
    Посипаємо тісто корицею
  8. Викладіть на тісто яблука і рівномірно розподіліть їх по пласту.
    Викладаємо яблука
  9. Посипте яблука корицею, що залишилася, і 2-3 ст. л. цукру.
    Посипаємо яблука корицеюЯблучний пиріг. Додаємо цукор
  10. Розкачайте верхній пласт тіста так само, як ніжній. Накрийте ним пиріг, защипайте краї.
    Защипуємо краї пирога
  11. Верх пирога змастіть злегка збитим яйцем, посипте горіхово-цукровою сумішшю.
    Змащуємо пиріг яйцемПосипаємо горіхами
  12. Поколіть верх пирога ножем або виделкою, і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25 –30 хвилин до утворення рум’яної скориночки.
    Яблучний пиріг. Робимо проколиГотовий пиріг
  13. Готовий пиріг накрийте рушником і дайте повністю охолонути. Подавайте нарізаним на шматочки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар