суботу, 22 жовтня 2011 р.

ШВАРЦВАЛЬДСЬКИЙ ВИШНЕВИЙ ТОРТ



Тісто


250гр маргарину
2 скл цукру,
1/3 скл молока
4 ст ложки какао,
2 скл муки
1 пач порошку до печива
3 яйця ( 3 жовтки + 3 білки)
Сіль

Крем та вишнева начинка:


10 - 15 гр желатину
700-800 гр замороженої вишні
0,5 чайн ложечки кориці
2 гвоздики
Вишневий лікер або червоне вино для пропитки
1 літр 20% сметани
3 пакетика ванільного цукру
3-4 пач. згущувача для сметани
Цукор за своїм смаком ( приблизно 1 скл)

Приготування тіста:


1. Розтоплений маргарин, цукор, молоко,какао, трошки солі – все це заварити і охолодити.
2. До охолодженої маси додати 3 жовтки, просіяну муку та порошок до печива.
3. Білки збити і акуратно ввести у тісто. Сильно не вимішувати, щоб білки «не сіли».
4. Тісто вилити у круглу форму змащену жиром. Випікати 30-35 хв при 180*С
5. Охолоджений корж розрізати на 2 частини

Приготування вишневої начинки:


1. Желатин замочити.
2. Вишню розморозити, відкинути на друшлаг. Сік злити в окрему посудину.
3. В сік додати корицю,гвоздику. Закип’ятити . Трохи охолодити. Гвоздику викинути.
4. Желатин розчинити в приготовленому соку і додати ягоди вишні.
5. Желе з вишнями охолодити.

Приготування сметанкового крему:


Сметану добре збити з цукром, ванільним цукром, згущувачем.

Складання торта:


1. Нижній корж торта збризнути лікером.
2. Намазати 1/2 сметанковим кремом.
3. Наверх сметани - вишневе желе з ягодами
4. Знову 1/2 сметанкового крему
5. Наверх сметани - корж, який також пропитаний лікером

Переважно торт  заливається  шоколадною поливою. Торт покласти в холодне місце на ніч,а ще краще на 2 дні, щоб добре пройшов смаком.
Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар