неділю, 23 жовтня 2011 р.

ВЕРГУНИ

250 г борошна, 1 яйце, 3 жовтки, 50 г цукру, 50 г вершкового масла, 1/2 склянки сметани, дрібку солі і соди, 1 столова ложка оцту, 50 г горілки.
На дошці посікти масло з борошном і содою, додати туди яйце, жовтки, цукор, сметану, оцет, сіль та горілку.
Замісити тісто як на вареники, тонко розкачати, покраяти на смуги завширшки два пальці й з них нарізати смужки завдовжки 15 см. Посередині кожної смужки зробити повздовжній 5 см надріз, перетягнути через нього один кінець смужки, випрямити і відразу ж смажити на розігрітій олії. Стежити, щоб тісто не пересохло на дошці. Коли вергуни зарум’яняться, скласти їх на промокальний папір, посипати цукром і пудрою з ваніллю.

Немає коментарів:

Дописати коментар