четвер, 27 жовтня 2011 р.

Морквяний торт

Пряне і ніжне джерело вітаміну А

Вам знадобиться:Морквяний торт. Інгредієнти

  • 550 г моркви
  • 300 г борошна
  • 330-350 г дрібного цукру
  • 140 г родзинок
  • 200 мл олії
  • 4 яйця
  • 2 ч. ложки соди
  • 1/2 ч. ложки меленої гвоздики
  • 1 ч. ложка кориці
  • 1 ч. ложка мускатного горіха

Для крему:

  • 400 мл вершків для збивання (жирності не менше 30%)
  • 1 апельсин
  • 130 г цукрової пудри
  • жменя горіхів
Примітка: Інгредієнти розраховані для квадратної форми розміром 23×23 см або круглої діаметром 26 см.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування коржа родзинки залийте гарячою водою і залиште на 30 хвилин для набухання. Потім воду злийте, родзинки гарненько обсушіть серветкою.
  2. Моркву натріть на дрібній тертці.
  3. Борошно просійте в миску і змішайте з содою, гвоздикою, корицею і мускатним горіхом.
    Просіюємо борошноДодаємо спеції
  4. Яйця збийте в піну, поступово додаючи цукор.
    Збиваємо яйця
  5. Коли яєчна маса загусне і в ній з’являться бульбашки, поступово влийте олію, не припиняючись збивати.
    Додаємо олію
  6. Отриману яєчний-масляну суміш влийте в борошно і ретельно перемішайте.
    Приготування морквяного торта
  7. Додайте в миску терту моркву, добре перемішайте.
    Додаємо моркву
  8. Підготовлені родзинки обваляйте в 1 ст. ложці борошна, щоб вони більш рівномірно розподілялися по коржу. Додайте родзинки до тіста.
    Додаємо родзинки
  9. Викладіть тісто в змащену маслом і посипану борошном форму, розрівняйте верх і випікайте близько 1 години на помірному вогні (біля 175°С). Готовність перевіряйте дерев’яною скіпочкою.
    Приготування морквяного торта
  10. Охолодіть корж у формі біля 30 хвилин, потім обережно вийміть його на дерев’яну поверхню і охолодіть остаточно.
  11. Зробіть надріз на половині висоти коржа, що охолов, по периметру. Потім вкладіть в надріз міцну нитку і, притискуючи верх, розріжте корж ниткою навпіл.
    Надрізаємо коржРозрізаємо корж
  12. Для приготування крему ретельно вимийте апельсин, опустіть його в киплячу воду і поваріть хвилин 5. За цей час апельсинова шкірка розм’якшиться.
  13. Наріжте зварений апельсин на часточки і прокрутіть через м’ясорубку. Апельсинову масу охолодіть, зайву рідину злийте.
    Розрізаємо апельсинМелемо апельсин
  14. Добре охолодіть вершки, але не заморожуйте їх. Дуже бажано остудити також і посуд для збивання.
  15. Збийте вершки, поступово додаючи цукрову пудру. Дуже важливо правильно збивати вершки, щоб вони не розшарувалися на молоко і масло. Починати збивання потрібно на невеликій швидкості, а до кінця збивання швидкість можна збільшити. Ще важливіше вчасно припинити збивання, щоб не перебити вершки. Як тільки маса загусне, і на її поверхні залишатимуться сліди від віночка або міксера, переставайте збивати.
    Збиваємо вершки
  16. Акуратно, щоб не розшарувати збиті вершки, додайте мелений апельсин. Не намагайтеся збивати вершки з апельсином.
    Додаємо апельсин
  17. Половиною отриманого крему змастіть нижній корж, накрийте верхнім, і його також намажте кремом.
    Змащуємо нижній коржЗмащуємо верхній корж
  18. Посипте верх торта подрібненими горіхами, поставте в холодильник на декілька годин.
    Посипаємо горіхами

 

Немає коментарів:

Дописати коментар